11 рецептів коктейлю «маргарита»
«Маргарита» – один з найромантичніших коктейлів, справа і в назві, і в зовнішньому вигляді: вишуканий келих на тонкій ніжці, тонкий «сніг» на краю келиха, красивий колір. Разом з цим «Маргарита» – підступна, за зовнішньою ніжністю і кисло-солодким смаком інгредієнтів ховається досить великий обсяг .
«Маргарита» відноситься до сауэрам – це в основі яких кисло-солодкий смак, в перекладі з англійської мови sour означає «кислий».
Фото: © Tyler Nix/Unsplash
Історія та особливості
«Маргарита» була придумана в 60-ті роки минулого століття, імовірно – в Мексиці. Версій походження багато, але жодна з них не підтверджена.
Через кілька десятиліть у цього коктейлю безліч шанувальників і різноманітних варіацій, що вже стали класикою, а деякі варіанти все ще здаються дивною екзотикою. В оригіналі подають «Маргариту» в келиху на високій ніжці, чаша келиха візуально розділена на дві частини, нижня частина вузька, а верхня сильно розширюється до обідка.
У класичній версії «Маргарита» освіжаюча і тонізуюча, вона популярна в спеку, на пляжі і жарких вечірках. У якості закусок до цього коктейлю підійдуть оливки, чіпси, шматочки фруктів і ягід.
Класичний рецепт коктейлю «Маргарита»
Інгредієнти:
- 50 мл текіли
- 20 мл апельсинового лікеру Тріпл Сек
- 15 мл лаймового фрешу
Приготування:
1. Охолоджуємо келих в морозилці. Робимо солону кромку, опустивши спочатку краю келиха в воду або сік лайма, а потім – в блюдце з сіллю.
2. Наповнюємо шейкер льодом. Додаємо всі інгредієнти.
3. Добре збовтуємо і проціджують через ситечко (стрейнер).
Фото: © Olha Tatdot/Unsplash
«Класичні» різновиди коктейлю «Маргарита»
Є такі які зустрічаються часто, і незважаючи на те, що їх склад далекий від класичної «Маргарити», вони вже стали схожі на нову класику.
Домашня «Маргарита»
Більш солодкий, менш алкогольний, дуже літній і простий у приготуванні.
Інгредієнти:
- 30 мл текіли
- 20 мл Тріпл Сек або інший апельсиновий лікер, наприклад Куантро
- 100 мл спрайту
- лід, лайм або лимон
Приготування:
1. Охолоджуємо велику склянку і насипаємо в нього кубики льоду.
2. Наливаємо всі інгредієнти, крім спрайту, акуратно перемішуємо ложкою.
3. Додаємо спрайт і прикрашаємо часточкою лайма.
Полунична «Маргарита»
Один з улюблених коктейлів дівчат.
Інгредієнти:
- 50 мл текіли
- 30 мл апельсинового лікеру
- 15 мл лаймового фрешу
- 140 г ягід полуниці
Приготування:
1. Робимо на келиху не солону, а цукрову обідок.
2. Збиваємо свіжу полуницю з допомогою блендера. Додаємо текілу і .
3. Додаємо в блендер крихту льоду і знову збиваємо.
4. Наливаємо в підготовлений келих і прикрашаємо полуницею.
Фото: © Shutterstock
Блакитна «Маргарита»
Завдяки блакитному кольору виходить загадковим і незвичайним.
Інгредієнти:
- 40 мл текіли
- 20 мл лікер Blue Curacao
- 40 мл свіжовичавленого лимонного соку
- 1 шматочок лайма
- кухонна сіль
Приготування:
1. Готуємо келих з солоною кромкою.
2. У шейкері разом з льодом змішуємо текілу, лимонний сік і лікер.
3. Наливаємо в келих і прикрашаємо скибочкою свіжого лайма.
Гипнотик
У коктейль додається лікер блакитного кольору, заснований на коньяку, горілки і фруктових соках.
Інгредієнти:
- 45 мл текіли
- 15 мл Тріпл Сек або іншого апельсинового лікеру
- 30 мл лікеру Hypnotic
- 30 мл ананасового соку
- 50 мл кисло-солодкого міксу (змішаний з цукром і водою сік лимона і лайма), його можна замінити простим лимонним соком.
Приготування:
1. Готуємо з цукровою кромкою.
2. У шейкері разом з льодом змішуємо текілу, лимонний сік і лікер.
3. Наливаємо в келих і прикрашаємо скибочкою свіжого лайма.
«Маргарита» флірт
Для «Флірту» стакани підійдуть рокс або довгі стакани для лонг-дрінків, в які перед подачею можна насипати льоду, а текілу краще брати не білу, а золоту.
Інгредієнти:
- 30 мл золотий текіли
- 15 мл горького лікеру Кампарі
- 15 сиропу маракуї
- 15 мл лимонного соку
- 100 мл спрайту
Приготування:
1. Готуємо келих з цукровою кромкою.
2. У шейкері разом з льодом змішуємо всі інгредієнти, крім спрайту.
3. Насипаємо в келих лід, зверху наливаємо суміш інгредієнтів і доливаємо спрайтом.
Незвичайні рецепти «Маргарити»
Фото: © Walter Lee Olivares de la Cruz/Unsplash
Імбирно-яблучна «Маргарита»
«Маргарита» з пряним яблучним відтінком.
Інгредієнти:
- 50 мл золотої або срібної текіли
- 15 мл імбирного сиропу
- 25 мл яблучного соку
- 10 мл лаймового або лимонного соку
- 20 г яблука для прикраси
Приготування:
1. Збовтуємо всі разом з кубиками льоду.
2. Перелити в келих і прикрашаємо шматочками яблука.
Пивна «Маргарита» з перцем
Незвичайна і зухвала «Маргарита».
Інгредієнти:
- 1 пляшка світлого пива 0,33
- 70 мл текіли
- 50 мл лимонаду
- часточки лайма
Приготування:
1. Готуємо келихи з крайкою з солі.
2. Змішуємо всі інгредієнти, наливаємо в келихи. Прикрашаємо часточкою лайма.
Кривава «Маргарита» з імбиром
Судячи з назви, можна припустити, що тут буде присутня томатний сік, але насправді червоний колір дає коктейлю сік червоного апельсина.
Інгредієнти:
- ¼ Ч. л. дрібно натертого імбиру
- ¼ Склянки свіжого соку червоного апельсина
- 40 мл текіли
- 15 мл лікеру Куантро
- 15 мл свіжого соку лайма
- шматочок лайма і морська сіль для прикраси
Приготування:
1. Віджимаємо з тертого імбиру сік.
2. Змішуємо імбирний сік з апельсиновим, текілою, Куантро і соком лайма в шейкері.
3. Проціджуємо в охолоджений коктейльний келих, прикрашаємо скибочкою лайма.
«Маргарита» з перцем і базиліком
Маргарита з вибухом різних смаків – гострого, солодкого і пряного.
Інгредієнти:
- 70 мл текіли
- сік 1 лайма
- перець чилі, половина стручки з насінням, нарізаного шматочками
- листя базиліка
- 30 мл Тріпл Сек або Куантро
- 1 ст. л. меду
- часточки лайма для прикраси
Приготування:
1. Змішуємо в окремому склянці або банку базилік перець, вливаємо туди ж текілу, наполягаємо добу в холодильнику, проціджуємо і віджимаємо.
2. У блендері змішуємо текілу, апельсиновий лікер, сік лайма, мед і лід. Перемішувати потрібно ретельно, так як мед не розчиниться.
3. Розливаємо по келихах, прикрашаємо часточками лайма.
«Мімоза Маргарита»
Для цього коктейлю знадобиться (напівсолодке – якщо любите солодше, і сухе – якщо ви байдужі до солодкого).
Інгредієнти:
- 40 мл срібної текіли
- 15 мл соку лимона або лайма
- 30 мл апельсинового соку
- 30-50 мл ігристого вина
Приготування:
1. Змішуємо інгредієнти (крім ігристого вина) в шейкері з льодом.
2. Виливаємо в високий келих і заповнюємо келих охолодженим ігристим вином.
Більше про вино та винної культури – на .