Правильне харчування

Приклади пп-обідів для всієї родини при схудненні

Вітаю всіх, хто читає мої статті: добрий день!

  • Продовжую тему про варіанти приготування смачної їжі при вашому зниження ваги, але таку, яка годиться не тільки для вас, але і для всіх членів сім’ї.

Спочатку, як водиться, найголовніше про те, яким повинен бути обід:

1. Обід, як і будь-який інший прийом їжі, в першу чергу повинен бути досить ситним.

2. Наступне правило: обід, крім білка і жирів, ще поки може включати в себе вуглеводи, але складні. Тому в його складі можуть бути макарони, бобові, відварна або запечена картопля, звичайно ж, крупи, ну і при бажанні цільнозерновий хліб, хліб з висівок або житній.

Дивіться яка гарна і смачна, запечена в духовці картопелька в мундирі виходить до обіду! Я її просто, добре вимивши, нарізала на шматочки, обсипала всякої сухою зеленню і в духовку. А вже до цієї картопельки годиться все, що душа забажає: свіжі овочі, котлети і м’ясо, риба.

До обіду гарні будь-які супи, розсольники, борщі і борщ, юшка, борщ, окрошка на кефірі.

В моєму уявленні, обід найлегший в плані приготування прийом їжі. Якщо на сніданок, як правило, з часу є певне обмеження, то з обідом – все просто, тим більше, якщо зварений, наприклад, суп. У мене на

До речі, хлопчики і дівчатка з платних груп, у мене в тарілці 150 грам сочевичного супу і мені вистачає його для того, щоб наїстися. Як правило, до такого обсягу супу у мене ще обов’язково салат зі свіжих овочів. Я до чого це кажу: ті порції, які я позначаю у ваших раціонах – вони з часом стануть для вас теж достатніми для того, щоб почувати себе ситими. Тільки потрібно, щоб звикнути, тому ви нікуди не поспішаєте, добре?

Гарні до обіду рагу і тушковані овочі:

У мене – тушкована капуста з курячим м’ясом. Зовсім не обов’язково тушкувати з м’ясом, можна просто згасити овочі, а до них – парові котлети. Хіба члени вашої родини відмовляться від такого обіду? Я думаю, що немає, не відмовляться.

А тепер давайте поговоримо про рецепти. Розглянемо кілька.

КУРЯЧА ЗАПІКАНКА З БРОККОЛІ

Обожнюю цю страву. Готується просто.

Продукти для цієї запіканки з розрахунку на 1 порцію ( в мене так в моїй кулінарній зошити записано):

Броколі – 300 грам

Куряче філе – 100 грам

Куряче сире яйце – 1 штука

Твердий сир – 30 грам

Вершки (майонез) – 50 грам

Приготування:

1. Куряче філе ріжу кубиками.

2. Брокколі ламаю на маленькі шматочки, але я ламаю їх рідко, мені більше подобаються просто половинки брокколі.

3. Беру форму для запікання і викладаю в неї філе і капусту.

4. Яйця і вершки добре збиваємо, змішуємо. Додаємо до цієї суміші натертий сир, перемішуємо. Додаємо сіль, спеції. І цією сумішшю заливаємо філе і капусту.

5. У моїй духовці готується 40 хвилин при температурі 180-200 градусів.

6. Є у мене до цього блюда навіть КБЖУ (на 100 грам): 438 – 46 – 19 – 22.

Якщо у мене досить брокколі, то я готую цю страву теж запас – дня на 2, тобто на два прийоми. А ще у зв’язку з тим, що готується дуже просто, то я часто готую цю страву з вечора: сиджу, наприклад, з ноутбуком на кухні, працюю, а в цей час в духовці запікається моя запіканка.

МАКАРОНИ ПО-ФЛОТСЬКИ

Я вже якось розповідала як я готую цю страву: покажу нижче

Продукти на 100 грам страви:

  • Фарш яловичий (курячий, з індички) – 100 грам
  • Макарони твердих сортів пшениці – 50 грам
  • Томатна паста – 50 грам
  • Цибуля-ріпка – 50-100 грам (чим більше, тим краще – моя думка).

Макарони кидаємо в киплячу підсолену воду, відварюємо до готовності. В цей час фарш і нашатковану цибулю вилажіваем на гарячу антипригарну сковороду і заливаємо невеликою кількістю води або бульйону. Все перемішуємо, солимо, перчимо, додаємо томатну пасту і тушкуємо до готовності. Відварені макарони додаємо до фаршу, перемішуємо. Всі.

Теж є КБЖУ на 100 грам продукту: 466-24-18-50

А тепер нагадаю як я готую з кадрів: тушу цибулю і моркву, як правило, в бульйоні – додаю будь фарш, крім свинячого -доводжу практично до готовності і в цей час додаю сирі (не відварені) макарони твердих сортів пшениці – заливаю бульйоном або водою – додаю спеції – макарони по-флотськи готові (як бачите макарони не зварилися)-обід готовий! На

І на завершення розпишу як я готую КОТЛЕТИ ІЗ ГРЕЧАНОЇ КРУПИ.

Приготування:

Продукти на одну порцію (так у мене записано):

фарш – 100 грам

гречана крупа – 40 грам

борошно (рисова) – 20 грам (я беру звичайну)

яйце – 1 штука

1. Гречана крупа відварюється ( у мене завжди є в наявності запарена).

2. У миску з фаршем, додаємо гречану кашу, яйце, борошно, сіль і спеції. Все добре вимішується.

3. Ліпимо котлети, які можна запекти в духовці або підсмажити на антипригарній сковороді.

4. До котлет гарні овочі.

5. А ще такий секретик: якщо у фарш для котлет додати коріандр, то запах від котлет буде як від м’ясних.

Загалом, дорогі мої, я поділилася з вами своїми рецептами, а може і ви теж додасте свої? Вже давненько, по-моєму, ми не оновлювали рубрику: “Рецепти від марафонців”.

І знову хочу підкреслити, що ваша їжа – здорова і правильна, має стати їжею і ваших близьких – ВСЕ тільки в ваших руках!

  • Забула пізніше вибачитися за розміщення статті сьогодні: спершу були неприємні розборки з однієї з платних груп – кілька людей влаштували в загальному чаті просто “базар” з указульками і претензіями до всіх і до вся, довелося втручатися,
  • а, по-друге, я сьогодні зустрічалася з підопічними хвостиками з притулку для бездомних собак. І тому я зі словами подяки до всіх хто не забував про їх існування: спаси вас Бог, дорогі мої!
  • Пам’ятайте я писала вам про хворий онкологією песику? У ній, по-перше, повне вилікування і це, завдяки нашій з вами вкладом, а, по-друге, у ній з’явилася сім’я, справжня любляча! Дай Бог здоров’я всім вам, небайдужим і добрим людям.

Related posts

Leave a Comment